Zes voordelen van een gemeenschappelijke tuin

Op Batibouw 2020 tonen tuinaannemers een veelzijdige gemeenschappelijke tuin. Hij sluit naadloos aan bij wat ieder van ons wil: een gezellige plek voor onszelf, ruimte om met familie en vrienden samen te zijn maar ook tot het hebben van gezellige contacten met buren. Cogardening maakt het mogelijk, inclusief tuindromen die in aparte tuintjes slechts moeilijk inpasbaar zijn.

De gemeenschappelijke tuin sluit naadloos aan bij wat iedereen wel: een gezellige plek voor onszelf, ruimte om met familie en vrienden samen te zijn maar ook tot het hebben van gezellige contacten met buren.

 

Ontwerp inspiratietuin co-gardening op Batibouw 2020
Naar een ontwerp van tuinarchitecten Stijn Verhalle & Arno Deruyck (www.exterior.be)

Denk wonen, denk tuin!

Trap niet in de val dat je woning kant-en-klaar moet zijn voor je aan de tuin begint. Je mist dan flink wat jaren vol mooie buitenmomenten in een steeds veranderende omgeving. In lente en zomer geniet je van een kleurrijk decor met bloemen en kruiden, in het najaar van schitterende herfstkleuren en in de winter van bijzondere structuren, stammen- en takkenspel.

Trap niet in de val dat je woning kant-en-klaar moet zijn voor je aan de tuin begint.

 

Vroeg begonnen is half gewonnen

Deze inspiratietuin laat zien hoe vakbekwame tuinaannemers het aanpakken. Weet trouwens dat hoe vroeger je aan je tuinplannen begint, hoe beter huis en tuin tot één geheel samengroeien. Bovendien spaar je geld, want betere en gecoördineerde planning van werken, leidingen die ineens op de juiste plaats liggen en terrassen die naadloos aansluiten op de binnenruimte. Mogelijk kan zelfs heel wat groen dat al op je bouwperceel staat perfect en als meerwaarde ingepast in de aanleg.

Weet trouwens dat hoe vroeger je aan je tuinplannen begint, hoe beter huis en tuin tot één geheel samengroeien.

Creëer je eigen paradijs

Kopieer nooit zomaar een tuin. Maak je allerpersoonlijkste paradijs, met voor ieder van je gezin mogelijkheden en kansen tot volop genieten. Nu en later. Tuinarchitecten en tuinaannemers helpen je graag bij het ontwikkelen van je tuinvisie en -plannen. Ze putten daarbij uit een schat aan ervaring, kennis en kunde en zorgen voor een tuin op maat. Oppervlakte speelt daarbij geen rol. Altijd en overal is een mooie tuin mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een daktuin of het samenvoegen van jouw tuin met die van de buren.

Urban jungle in de binnenstad
Oppervlakte speelt geen rol. Altijd en overal is een mooie tuin mogelijk.

Graag natuurlijk

Samen met buren de buitenruimte aanpakken in cogardening werkt kostendelend. Het zorgt ervoor dat je met een minimum aan investering erg bijzondere tuinwensen kan realiseren. Kijk onze inspiratietuin en ontdek hoe de bewoners het gezellig samenleven met de buren er gratis bovenop krijgen en toch eigen favoriete plekjes hebben. Van intiem privéterrasje, tot speelhoekje voor de kinderen, een eigen moes- en kruidentuintje.

Kijk onze inspiratietuin en ontdek hoe de bewoners het gezellig samenleven met de buren er gratis bovenop krijgen en toch eigen favoriete plekjes hebben.

Vlindertuin
Een tuin is zoveel meer dan planten. Ook nuttige insecten, kleurige vlinders en speelse vogels horen erbij.

Cogardening, niets dan voordelen

Wandel door deze inspiratietuin naar een ontwerp van tuinarchitecten Stijn Verhalle & Arno Deruyck (www.exterior.be) en gecreëerd door Vlaamse tuinaannemers. Hun belangrijkste motivatie: zorgen dat jij snel en maximaal aan tuingenieten toekomt!

Meer weten over de voordelen

 1. Mooi én budgetvriendelijk
  Ieder zijn privétuintje, maar tegelijk ruimte om de tuin met buren te delen!
 2. Groene gezelligheid
  Tuinplanten gaan voor meer dan vorm en kleur. Ze zorgen even graag voor schaduw en culinair genieten.
 3. Een tuin met airco
  Groen voorkomt extreme opwarming van terras en tuin en koelt zelfs je tuin!
 4. Genieten van wabi sabi
  Een tuin is leven, met combinaties van pure perfectie en spontane imperfectie.
 5. Blij met natuur
  Vogels, vlinders en andere diertjes zorgen voor extra kleur en leven in de tuin.
 6. Water is belangrijk
  ​Waardeer elke druppel water, voor het welzijn van de tuin en toekomst van de wereld.

 

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>