Tuinaannemer Wim Beliën wint Publieksprijs 2018

‘Waarom vragen we geen tuinaannemer uit de buurt om onze tuin een nieuw elan te geven?’ dachten de eigenaars van een huis in Ham. Zo kwamen ze in contact met tuinaannemer Wim Beliën. Toen ze hem hun plannen voorlegden, klikte het meteen. Hij vertaalde hun vakantiegevoel naar een unieke tuin die vloeiend aansluit bij de woning en zijn bewoners.

Voortuin met groen karakter

De voortuin gaf Wim een uitgesproken groen karakter. Hij strooide er gul met diverse snoeivormen van buxus, taxus en schijnhulst langs het kleiklinkerpad naar de voordeur en tegen de met porfier kasseien verharde oprit en parking. Een witte wolk van hortensia’s ligt gevlijd tegen de voorgevel, terwijl Wim een Japanse haagbeuk (Carpinus japonica) een centrale rol toebedeelde. Deze solitair kreeg een bijenkorf snoeivorm en tooit zich met decoratieve bloeitrossen die op hopbellen lijken. De smaakvolle, op maat gemaakte tuinverlichting die we ook in de achtertuin aantreffen, creëert ’s avonds een aangename, warme sfeer.

Landelijke tuin
Voortuin met hortensia, buxus, taxus, schijnhulst en de Japanse haagbeuk aan de voordeur

Het aspect 'Keihard genieten'

Naast de woning leidt een een vakkundig gelegd pad in oude kleiklinkers naar de achtertuin. Hier schonk Wim de eigenaars zowel een overdekte zithoek in kleiklinkers als een zonneterras in blauwe hardsteen. Het eikenhouten bijgebouw biedt onderdak aan meerdere functies. Naast carport en terrasoverkapping doet het ook dienst als technische ruimte voor het aanpalende zwembad. Dat beschikt over een waterterras zodat de bewoners ook kunnen zonnen onder water.

Landelijke tuin
Overdekte zithoek in kleiklinkers

Natuurlijke rust en stilte achterin

Achter een tweede multifunctioneel bijgebouw kregen de kippen de ruimte om de pootjes te strekken. Een aangepaste beplanting van lage fruitbomen en bessenstruiken biedt hen de nodige beschutting bij al te zonnig weer.

Achterin de tuin gaf Wim twee geboortebomen een nieuwe bestemming. Het is er heerlijk toeven in de schaduw van hun bladeren. De borders langs het gazon beplantte Wim met een ruime variatie aan bloeiende vaste planten en struiken die kleurrijk de seizoenen volgen. Een verkwikkende zwempartij of gezellig tafelen op het terras; het vakantiegevoel is steeds aanwezig.

 

Quote van de tuineigenaars: "Je vindt ons amper nog binnen!"

 

Contacteer tuinaannemer Wim Beliën voor jouw tuin

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>

 

Naast de Publieksprijs bepaalde een zeskoppige jury bestaande uit tuin- en landschapsarchitecten en tuinaannemers die meermaals laureaat waren, welk tuinproject met welke prijs aan de haal ging.

Bekijk hier de uitslagen van de Vlaamse Tuinaannemer 2018

Landelijke tuin
Natuurlijke rust en stilte in de achtertuin
Landelijke tuin
Smaakvolle tuinverlichting in actie
Landelijke tuin
Zwembad met waterterras
Landelijke tuin
Zonneterras in blauwe hardsteen
Landelijke tuin
Voortuin
Landelijke tuin
Voortuin