Mooi en budgetvriendelijk

Ieder zijn privéterras, maar tegelijk ruimte om de tuin met buren te delen. Dit filmpje toont een gemeenschappelijke en klimaatbewuste inspiratietuin op Batibouw 2020 en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen een tuinontwerper en een tuinaannemer.

 

De gemeenschappelijke tuin

Cogardening betekent niet dat je je eigen tuinplannen moet opbergen. Integendeel. Elk gezin heeft zijn eigen plekje. In de gemeenschappelijke ruimte wordt tuinplezier en -bezit gedeeld!

Ieder zijn terras

Het kan perfect. Bij elke achterdeur een eigen terras, mét privacy. Kleed het aan zoals je zelf wil. Er is ruimte voor tuinmeubels om lekker aan te zitten, de krant open te leggen of te knutselen met de kindjes. Een luie stoel hoort er ook bij. Ontstressen van een drukke dag doe je toch liefst buiten. Al of niet met een glaasje in de hand. Bezoek? Schuif stoelen bij!

Wat je hier doet, gaat niemand aan. Een groenscherm creëert privacy. Kleed het aan met planten die de seizoenen volgen, zorgen voor mooie bloemen, heerlijke vruchten of smaakvolle blaadjes én vooral planten waar jij en je gezin plezier aan beleven! Tuinverlichting werkt het geheel af en zorgt dat de gezellige avonden lang mogen duren!

Cogardening betekent niet dat je je eigen tuinplannen moet opbergen. Integendeel. Elk gezin heeft zijn eigen plekje. In de gemeenschappelijke ruimte wordt tuinplezier en -bezit gedeeld!

Inspiratietuin Batibouw 2020 - Cohousing
Gemeenschappelijke inspiratietuin op Batibouw 2020. Naar een ontwerp van tuinarchitecten Stijn Verhalle & Arno Deruyck (www.exterior.be)

Gedeelde plek met de buren

Zin in een babbel of een activiteit met de buren, stap verder dan je privéterras. Er wacht je een grote gemeenschappelijke ruimte. Gras en verharding grijpen in elkaar en gidsen naar zowel speelplekken voor kinderen, een beschut gemeenschappelijk terras met barbecue en zelfs een tuinberging en fietsenstalling. Groter groen kleedt de ruimte gezellig aan. Hier voelt iedereen zich thuis en groeit een hechte buurt. Tuingenieten is het sleutelwoord!

Inspiratietuin Batibouw 2020 - Cohousing
Een beschut gemeenschappelijk terras met barbecue en lange eettafel vormen de sociale cohesie.

Budgetvriendelijk

Meer tuin op minder oppervlakte

Met cogardening krijg je meer tuin dan tegenwoordig bij een stadswoning mogelijk is. Je deelt namelijk een aantal voorzieningen, van overdekt terras tot fietsenberging tot speeltoestellen voor de kinderen toe. Je hoeft die dus niet allemaal achter eigen achterdeur in te plannen en dat scheelt enorm op ruimtegebruik.

Budgetvriendelijk tot en met

Investeren in een tuinberging of een dak om je fiets onder te zetten? Cogardening zorgt ervoor dat het je slechts een fractie van de prijs kost. Je buren betalen mee. Idem voor de grasmaaier. Zelfs over de barbecue en de tuinslang kan je afspraken maken. Je gebruikt ze zelden tot nooit op hetzelfde moment. En daarmee ben je nog niet aan het einde van je besparing. Een grotere tuin aanleggen gaat sneller dan vier of vijf kleine tuintjes apart en spaart elke partner van het project dus geld. Budgetvriendelijker kan niet!

Een grotere tuin aanleggen gaat sneller dan vier of vijf kleine tuintjes apart en spaart elke partner van het project dus geld. Budgetvriendelijker kan niet!

Inspiratietuin Batibouw 2020 - Cohousing

Een buurt met buren

Cogardening stelt ieders privacy veilig, maar creëert tegelijk kansen tot ontmoeten. Cogardening creëert daardoor kansen voor warme buurten waar het gezellig en veilig wonen is. Kinderen spelen er samen, bewoners van alle leeftijden praten er met elkaar en springen elkaar bij waar nodig. Hier zijn zelden babysits en andere oppassen nodig. De barbecue en het overdekte terras worden veel gebruikt om even uit de eigen cocoon te breken en samen gezellige momenten te beleven.

Cogardening stelt ieders privacy veilig, maar creëert tegelijk kansen tot ontmoeten. Cogardening creëert daardoor kansen voor warme buurten waar het gezellig en veilig wonen is.

 

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>

Inspiratietuin Batibouw 2020 - Cohousing
Cogardening creëert kansen voor warme buurten waar het gezellig en veilig wonen is.