Blij met natuur

Vogels, vlinders en andere diertjes zorgen voor extra kleur en leven in de tuin. Dit filmpje toont een gemeenschappelijke en klimaatbewuste inspiratietuin op Batibouw 2020 en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen een tuinontwerper en een tuinaannemer.

 

Gastvrij voor vogels

Cogardening doe je met je buren én met tuinvogels. Zij komen graag langs en leuken de tuin op met hun mooie verschijning of met fluitserenades en -concerten vanuit een al dan niet verborgen positie. Om ze zich thuis te laten voelen in de tuin en zelfs te verleiden tot het bouwen van een gezinnetje, worden de tuinvogels verwend met planten waar ze zelf bessen of vruchten van kunnen snoepen, verwennerij op een voedertafel en comfortabele nestkastjes.

Inspiratietuin Batibouw 2020 - Cohousing
Vogels worden verwend met vruchtdragende planten

Aandacht voor bijen en andere bestuivers

Je ziet ze amper, maar ze zijn er wel. Bijen en andere bestuivers. De wereld kan niet zonder willen we fruit en groenten eten. Om de toekomst van deze nuttige insecten veilig te stellen moet een maximum aan tuinplanten in zoveel mogelijk tuinen gaan voor bloemen van vroeg tot laat. Kies daarom een plantenassortiment dat zowat het ganse jaar door bloeit, vanzelfsprekend met een hoogtepunt in lente en zomer. Je tuinaannemer kan je hierbij helpen.

 

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>

Inspiratietuin Batibouw 2020 - Cohousing