Het hoogst haalbare tot in het kleinste detail

Met een achtertuin die zich richt op het zuiden en een vergezicht om u tegen te zeggen, heeft dit perceel alle ingrediënten voor een succesverhaal. Toch moest tuinaannemer Bert Daenekindt al zijn technische kennis en kunde uit de kast halen om de tuin te nivelleren en meer leefbaar te maken. Het gezin is hem dankbaar voor de zorg die hij besteedde aan elk detail.

Terras in harmonie met de woning

Tuinrealisaties: Grote tuinen

De bewoners wensten verhardingen die je niet in elke tuin aantreft. Berts logische keuze viel op basalt, een oerdegelijke natuursteen die qua kleur perfect harmonieert met de kleur van de woning. In de voortuin vertaalt zich dat in een levendige oprit en ruime parking van gekloven basaltklinkers, enkel onderbroken door een organische vorm in gepolijste basalt. Voegen en afwateringsgootjes lopen perfect in elkaar over. Dankzij doordachte grondverbeteringswerken doet de lage beplanting tussen de schuin geplaatste schanskorven het uitstekend in de zware leem- en kleigrond. Bert koos er bewust voor om de schanskorven schuin op het perceel te plaatsen en werkte eveneens alle lichtelementen sober erin weg. De bestaande fruitbomen behield hij en gaf hij het gezelschap van siergrassen (‘Molinia caerulea ‘Moorhexe’) en sieruien.

Een breed pad daalt af naar het lager gelegen gazon achter de woning. Vanop het verhoogde terras heeft het gezin een uitstekend zicht op alle groenscenes in en om de tuin. Via enkele treden kunnen ze afdalen naar het overloopzwembad dat nog extra allure kreeg door een basalten omkadering. Achter een halfhoge haag ligt onopvallend een gesmaakte spa verborgen. Langs het oostelijk gelegen ochtendterras ligt een smalle waterpartij die hogerop de goudwindes herbergt en via een zacht klaterende vijverbrede waterval subtiel overloopt in een tweede bassin met koi. De filterinstallatie werkt uitstekend, want het water oogt kraakhelder.

Harmonieus lijnenspel

Achter in de tuin maakte de eigenaar zelf werk van een state of the art poolhouse met alle voorzieningen. Via de kelder in dit gebouw kunnen de bewoners gemakkelijk bij de technische installatie van het met mozaïek bezette overloopzwembad. Helemaal achteraan maakt het perceel een loodrechte duik naar beneden. Het onderhoudspad om de haag op de tuingrens te snoeien, ligt immers anderhalve meter lager. Optisch loopt de tuin echter naadloos door in de achterliggende velden. Dankzij de stevige structuren die Bert installeerde, hoeft het gezin geen grondverzakkingen te vrezen. Lage hagen en leibomen geven de tuin een statig karakter dat ook tijdens de wintermaanden moeiteloos overeind blijft. Dankzij het harmonieuze lijnenspel en de meesterlijke uitvoering van Bert, geeft deze tuin elke dag een goed gevoel, dat een warm zonnetje enkel nog kan versterken.

Deze tuin won goud in de categorie 'groot' in de wedstrijd 'De Vlaamse tuinaannemer 2014-2015'. 

 

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>

Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen
Tuinrealisaties: Grote tuinen