Even weg van alle drukte

Eindelijk vonden de eigenaars van een kapperszaak in Lier de tijd en de middelen om hun woning grondig te laten renoveren. Bovendien kregen ze vanop de eerste verdieping een beter zicht op hun tuin én een nieuwe metalen trap om op elk vrij moment in hun groene oase te kunnen afdalen, weg van alle drukte. Maar het totaalplaatje klopte nog niet, dus vroegen ze aan tuinaannemer Norbert Liekens om hun tuin in een nieuw jasje te steken.

Ideaal voor tuinfeestjes

Het volledige grondplan van de tuin werd leeggehaald. Norbert had hier te maken met zware kleigrond en voegde dan ook kwistig zand, bemesting en bodemverbeteraar toe. Ook voorzag hij drainage en afvoergoten aan alle terrassen. Omdat de eigenaars wel van een tuinfeestje houden, kregen ze van Norbert meer dan een terras. Aan de woning beschikken de bewoners nu over een zithoek in Belgische porfierkasseien tegen een bloemrijke achtergrond met geurende klimrozen en een passiflora voor de exotische toets. Meer naar achteren toe, op een lager niveau schonk Norbert de eigenaars een tweede terras met volop ruimte om te tafelen. In de hoogte moet een ingenieus geleide dakplataan het te harde zonlicht temperen voor de gasten. Met enkele treden en verhoogde plantbakken uit Aziatische graniet ving Norbert het hoogteverschil in de tuin op. Deze zijn beplant met lage bloeiende bodembedekkers, voorjaarsbloeiers en solitaire struiken

Moderne tuinen

Een hernieuwde tuinervaring

Tuinrealisaties: Kleine tuinen

Halverwege versmalt het perceel, maar door een dubbele rij beukenhagen valt daar niets van op te merken. Om de viervoeter van de eigenaars geen kans te geven om bij de buren te gaan rondsnuffelen, is de ganse tuin omkaderd met houten tuinpanelen. Een beukenhaag dringt het zicht op dit robuuste afsluitingswerk volledig naar de achtergrond. Aan het eind van de zichtas vanuit de woning staat een stenen kunstwerk. Helemaal achterin de tuin, grenzend aan het met klinkers omzoomde gazon, nodigt een houten zitbank uit om te genieten van de zon. Het houten bijgebouw ontsproot ook aan de deskundige handen van Norbert. Achterin voorzag hij een overdekte ruimte voor de buitenkeuken. Her en der verschool Norbert handige stopcontacten in het ontwerp. Ook accentverlichting mocht in dit groene plaatje niet ontbreken.

Deze tuin vraagt een minimum aan onderhoud. Slechts enkele keren per jaar steekt Norbert een handje toe om de hagen te snoeien, de leibomen de juiste weg te tonen, de planten bij te mesten of het gazon af te lijnen. Rest de eigenaars nog enkel te wachten op een rustig (en droog) moment om hun hernieuwde tuinervaring ten volle te beleven.

Deze tuin won zilver in de categorie 'klein' in de wedstrijd van de 'Vlaamse tuinaannemer 2016-2017'.

HIGHLIGHT
'Als het even kan, vind je ons in de tuin!'

 

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>

Moderne tuinen
Tuinrealisaties: Kleine tuinen
Tuinrealisaties: Kleine tuinen
Moderne tuinen
Moderne tuinen
Tuinrealisaties: Kleine tuinen
Tuinrealisaties: Kleine tuinen