Gazon onderhouden

Een gazon onderhouden heeft wel wat voeten in de aarde: verticuteren, bemesten… Gelukkig kan je ook hiervoor rekenen op je tuinaannemer. Het onderhoud van je gazon is een klus die hij graag op zich neemt. 

Een gazon onderhouden heeft wel wat voeten in de aarde: verticuteren, bemesten… Gelukkig kan je ook hiervoor rekenen op je tuinaannemer. Het onderhoud van je gazon is een klus die hij graag op zich neemt. 

Een pas ingezaaid gazon verzorgen

Jong gazon is erg gevoelig voor ziektes. Raadpleeg steeds je tuinaannemer als je een ziekte of onregelmatigheid bemerkt bij het door hem aangelegde gazon: hij kan je helpen in het ontdekken van de oorzaak, en de juiste remedie voorstellen. Hij is namelijk een expert in gras onderhouden. Geef je jonge grasmat de gepaste voeding. Aangepaste bemesting zorgt ervoor dat de jonge grasmat mooi dichtgroeit. Bij aanleg in het voorjaar doe je dit na de derde of vierde maaibeurt. Bij aanleg in het najaar doe je dit best in het daaropvolgende voorjaar. Kies voor een complete en evenwichtige NPK + Mg-formule. Of je nu voor organische of chemische meststoffen kiest, je tuinaannemer adviseert je graag. 

Laat je gazon bemesten

Onkruid groeit op plaatsen met minder groei (door schaduw, droogte of te kort maaien). Je tuinaannemer bezorgt je graag een bemestingsschema op jaarbasis voor je gazon. Zo vormt je gras het hele jaar door een mooie gesloten mat en voorkom je de groei van mos en onkruid in gazon.

Gazon verticuteren

Een jaarlijks terugkerend, verplicht nummertje is je gazon verticuteren. Een moeilijk woord voor een hels karwei. Je gazon daarentegen vindt zo’n diepe kambeurt heerlijk: het verlost hem van mos en plantenresten die het ademen en drinken bemoeilijken. Je hebt twee mogelijkheden. Je kan naar de verhuurdienst van het tuincentrum hollen en wensen dat je tuin maar half zo groot was, of je kan je tuinaannemer bellen. Hij heeft het juiste materiaal en doet het veel efficiënter dan jij ooit zou kunnen. Het is tenslotte zijn job! De beloning is wel voor jou: een gazon dat straalt van gezondheid.

Een beschadigde grasmat herstellen 

Zit je met een beschadigde grasmat? Geen reden om moedeloos te worden. Het is niet nodig om heel je gazon weer om te ploegen. Ook dat probleem lost de tuinaannemer met een paar kundige ingrepen voor je op.