Hoe onkruid in gazon bestrijden?

Wil je ook graag een gazon met zo weinig mogelijk onkruid? Dat kan! Onkruid in gazon komt vooral voor op plaatsen met minder groei. De oplossing? Zorg voor een gesloten grasmat. Zo dringt er minder zonlicht door op de bodem en geef je onkruid geen kans. Maar hoe doe je dat? 

Zorg voor een gezonde grasmat

Bemest je gazon regelmatig. Er zijn veel soorten onkruid dat in geen tijd verzwakt gras overwoekeren. Je tuinaannemer kan zorgen voor een bemestingsschema en de gepaste bemesting. Zo zal je gazon het hele jaar door mooi staan en een gesloten mat vormen. 

Pak onkruid in gazon snel aan

Zodra het onkruid in gazon bloeit en zaad vormt, heb je er de volgende jaren veel last van. Pak de problemen dus tijdig aan. Maak het voor jong onkruid moeilijk om zich snel te verspreiden en verwijder het met een hak of schoffel. Zo voorkom je dat het stelselmatig je grasmat kan overwoekeren. Aarzel ook hier niet om je tuinaannemer te raadplegen. Hij kan snel het onkruid herkennen en je bijstaan met raad en daad. Goede onkruidbestrijding vergt vakkennis en praktijkervaring, en daarin maken professionele tuinaannemers het verschil.

VTA2015_midden_zilver
Border van Cortenstaal met siergrassen

Maai regelmatig

Maai regelmatig het gras, maar maai het niet te kort. Als je gazon te kort maait, geef je vrij spel aan mos, klaver en andere soorten onkruid. Hoe vaak je moet maaien en op welke hoogte je de maaier instelt, hangt af van het soort gazon. Meestal is een afmaaistand van 3 cm ideaal. 

Verticuteren houdt je gazon gezond

Verticuteren is het openbreken van de viltlaag op je gazon. Die laag bestaat uit mos, afgestorven gras en organisch afval, en verstikt langzaam maar zeker het gezonde gras. Verticuteren is een noodzakelijk maar lastig karwei. Bovendien blijf je met een gigantische hoop afval zitten. Onze raad? Vraag het aan je tuinaannemer: hij heeft het geschikte materiaal, doet het op de juiste manier en verlost je van alle afval. En jij geniet snel van een gazon zonder mos en onkruid. 

Tip van je tuinaannemer: Niet alleen onkruid in gazon is lastig, maar ook in je border is het een serieuze spelbreker. Ook hier maakt een doordachte aanleg en verzorging het verschil. Je tuinaannemer adviseert je ook graag over onkruidbestrijding in de rest van je tuin.

Vind hier een tuinaannemer in je buurt >>

 

Terug naar 'Tuinonderhoud'